Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Μας εμπνέει το ΕΑΜ, κι όχι οι χρεοκοπημένες αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...!!!

Να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής προέδρου Δημοκρατίας αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές, καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  

μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
«Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μη περιμένει το Φλεβάρη. Ωστόσο όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 Βουλευτών στην υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι ότι θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για τη προεδρική εκλογή», δηλώνει με νόημα ο Αλ. Τσίπρας.



Επιμένει επίσης πως θα υπάρξει «κανένα σοβαρό πρόσωπο να θέλει να παριστάνει το σύγχρονο Τσιριμώκο. Άλλωστε σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου. Θα κριθεί αν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής. Αν η Βουλή της επιτρέψει να κλείσει και τον τελευταίο πόρο, να στερήσει και την τελευταία ανάσα, από την Ελλάδα. Και ο κάθε βουλευτής θα κληθεί να αποφασίσει όχι με βάση ένα πρόσωπο, αλλά με βάση τα εκατομμύρια πρόσωπα που απαιτούν απαλλαγή από τα μνημόνια, αλλαγή πολιτικής, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».  

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδύναμη πλειοψηφία «αλλά με απλωμένο το χέρι μας για ενότητα και όχι το ζωνάρι μας για καυγάδες. Για αυτό και θα συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια που θα μας φέρουν στην αυτοδυναμία. Το ευρύτερο δυνατό μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων είναι απαραίτητο γιατί επιδίωξή μας δεν είναι κάποια εναλλαγή στην εξουσία, αλλά μια μεγάλη, ριζική, δημοκρατική, θεσμική, οικονομική και κοινωνική αλλαγή. Κι ένα τέτοιο έργο απαιτεί, για να το πω πιο απλά, πολλά χέρια». Όπως σημειώνει, «μας εμπνέει  το παράδειγμα του ΕΑΜ, κι όχι οι χρεοκοπημένες αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης, που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια».  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα τονίζοντας πως «είναι καιρός να το πάρουν απόφαση οι ξένοι προστάτες και οι εγχώριοι προστατευόμενοι: Η συγκυβέρνηση και τα μνημόνια μετρούν μέρες. Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι με καταχνιά που ζει η χώρα. Τα πράγματα θα αλλάξουν και θα αλλάξουν πολύ γρήγορα».


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου