Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Χρήστος, Γώγος Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα - Στόχος μας η επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας...!!!



Συνέντευξη του Χρήστου Γώγου Υποψήφιου Δήμαρχου Βύρωνα

       Σε μια εκ βάθους ψυχής εξομολόγηση στην εφημερίδα μας, ο Χρήστος, Γώγος Ιατρός Νευροχειρουργός και Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα, 

 ξεδιπλώνει τα σχέδιά του  για το Δήμο που αγάπησε, ζει και για αρκετά χρόνια υπήρξε αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά. Ως γιατρός, πιστός διάκονος του Ιπποκράτη, κρίνει πως με την εμπειρία που απέκτησε τόσα χρόνια ήρθε η ώρα να υπηρετήσει και την πόλη του από την θέση του δημάρχου. Δηλώνει, δε, πως θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για την ελάφρυνση των συμπολιτών του από τα πλείστα όσα προβλήματα της καθημερινότητάς τους σε καιρούς σκληρής  οικονομικής δυσπραγίας.!



Ερώτηση.   Κύριε Γώγο, είστε γιατρός καταξιωμένος. Τι σας ώθησε να διεκδικήσετε τη δημαρχία Βύρωνα σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική κρίση αναμφίβολα θα δυσχεράνει το έργο σας.?


Απάντηση.  Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση γιατί η αγάπη μου για την Ιατρική δεν έχει όρια και γιατί αντιλαμβάνομαι αλλά και διαισθάνομαι ότι η 5ετία που έρχεται για την Τ.Α θα είναι πάρα πολύ δύσκολή.  Μετά από 16 χρόνια  στα έδρανα της αντιπολίτευσης αλλά και της διοίκησης τού Δήμου έδωσα όσα είχα να δώσω από διάφορα πόστα και όφειλα αυτή την εμπειρία να συνεχίσω να την προσφέρω και από την θέση του Δημάρχου ολοκληρώνοντας τον κύκλο μου. Ο γιατρός προσφέρει στην κοινωνία θεραπεύοντας ένα ασθενή, αλλά και αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για την κοινωνία προσφέρουν ταυτόχρονα σε πολλούς. Κουράστηκα να είμαι θεατής σε ένα έργο που δεν θέλω να βλέπω και να μην μπορώ να αντιδράσω. Ναι η οικονομική κρίση θα παίξει τον ρόλο της και εμείς καλούμαστε να βρούμε νόμιμες λύσεις.


Ερώτηση. Πως εκτιμάτε ότι θα βοηθήσετε τους συνδημότες σας σε μια περίοδο που σαφώς τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι έχοντες ανάγκη μέρα με την ημέρα αυξάνονται.?



Απάντηση.  Η καθημερινότητα τού κόσμου έχει γίνει καταθλιπτική. Όλοι παραμιλάνε, παραπατάνε και βλέπουν καχύποπτα ο ένας τον άλλον. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε αυτήν την καθημερινότητα με απλές πράξεις ξαναφέρνοντας το χαμόγελο στα σκυθρωπά πρόσωπα. Καλύτερη παροχή στον Δημότη που κάνει χρήση των υπηρεσιών του Δήμου. Καινούργιες δράσεις και πρωτοβουλίες. Καινοτόμες ιδέες (π.χ. στην συλλογή των απορριμμάτων, στην εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών που έχουν νήπια και έχουν ανάγκη από έναν παιδικό σταθμό και πληρούν τις προϋποθέσεις . Κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών τους εφόσον βρέθηκαν στην χείριστη κατάσταση να είναι ανασφάλιστοι).
Οι ήδη υπάρχουσες δομές Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο , Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας, θα ενισχυθούν και θα πλαισιωθούν με νεώτερες δράσεις καθώς και πολλά άλλα.

Ερώτηση. .    Ήσασταν μέλος της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου, Νίκου Χαρδαλιά, γιατί δημιουργήσατε νέα, δική σας παράταξη, και δεν συνεχίζετε με την παλιά.?
Απάντηση.   Οι εποχές αλλάζουν . Άλλες οι ανάγκες πρίν 17 χρόνια, άλλες τώρα. Όλα τα πράγματα έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Έξυπνα ο νύν Δήμαρχος τότε κατάλαβε πώς υπήρχε ανάγκη για μία εποχή δημιουργίας και αυτό έγινε. Κατασκευάζει υποδομές ακόμα και τώρα.  Το σύνθημά του  το ενστερνιστήκαμε όλοι . Τώρα  είναι μία εποχή που την χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη και η ανάγκη για καθημερινή επιβίωση. Χρήματα δεν υπάρχουν εκτός των ΕΣΠΑ και αυτά λιγοστά. Υπάρχουν λοιπόν καινούργιες προτεραιότητες που θα σηματοδοτήσουν μία νέα αρχή. Αυτή η νέα αρχή θα ξεκινήσει από ένα νέο όνομα μαζί με νέους στόχους.  αξιοπρέπεια

Ερώτηση. .   Στην νέα σας δημοτική πορεία θα έχετε κομματική στήριξη ή αυτόνομη κι ανεξάρτητη.?


 Απάντηση.  Δεν είμαι προϊόν κανενός κομματικού σωλήνα.Δεν υπηρέτησα σε δημόσια αξιώματα ή ιδιαίτερος, πολιτικών προσώπων. Ακόμα και σήμερα αξιολογούμαι στον χώρο εργασίας μου καθημερινά. Θέλω να διαφυλάξω την ποιότητά μου ώς άνθρωπος και ασφαλώς δεν θα έχω καμμία κομματική στήριξη.


Ερώτηση. .   Στο ψηφοδέλτιό σας θα υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους ιδεολογικούς-πολιτικούς χώρους.?

Απάντηση.  Η Τ.Α είναι η ίδια η κοινωνία και κατά συνέπεια όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες θα μοιραστούμε και το ίδιο ψηφοδέλτιο ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων ή ποδοσφαιρικών προτιμήσεων. Δεν υπάρχουν μπλε κόκκινα πράσινα, σωμόν  προβλήματα και ότι άλλο χρώμα θέλει ο καθένας.


Ερώτηση.  Ποια η γνώμη σας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους χαλεπούς καιρούς μας.?

Απάντηση.  Τι και άν τον είπαν ‘’ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ’’ , τί και άν τον είπαν ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’ , δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν ένα και το αυτό. Το κύτταρο της κοινωνίας που είναι ο Δήμος, πάνε να το καταντήσουν σαν ένα ΚΕΠ του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θεωρώ πώς Δήμος = Ελπίδα, για ένα ομορφότερο πρωινό σε μία νέα ημέρα. Δώστε πίσω την ζωντάνια στα χωριά που ερήμωσαν, δώστε μας όσα οφείλετε στην Τ.Α , πάρτε πίσω όσα μας εκχωρήσατε χωρίς πόρους. Κοινωνία = Πρόνοια και Πρόνοια χωρίς Δημόσιο Χαρακτήρα δεν μπορεί να υπάρξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου